Начало Кикбокс и муай тай Огнян Мирчев загуби на старта на Световните игри

Огнян Мирчев загуби на старта на Световните игри

Огнян Мирчев загуби на старта на Световните игри
0

Един от най-добрите родни кикбоксьори – Огнян Мирчев, не успя да спечели медал от Световните игри на неолимпийските спортове в Бирмингам (САЩ).

Нашенецът допусна загуба в първия си мач на 11-то издание на престижния спортен форум, който е под егидата на Международния олимпийски комитет.

Родният талант претърпя поражение от представителя на Украйна Орган Санандзе чрез единодушно решение (5:9, 3:7 и 6:9) и по този начин прекратява участието си.

Състезателят на БК „Мусаши“ бе сред 8-те най-добри кикбоксьори в света в кат. до 63,500 кг. в стил К1. В битката за медалите останаха представители на Киргизстан, Мексико, Казахстан и Украйна. Полуфиналните битки ще се проведат в ранните часове на четъвртък (българско време), а финалът е насрочен за петък (българско време).

Световните игри е международно състезание, което включва 34 неолимпийски спорта и се провежда на всеки 4 години. През 2021 г. се навършиха 40 години от първото издание (1981 г. в Санта Клара, Калифорния, САЩ), но турнирът бе отменен с 1 година, за да не се застъпи с Летните олимпийски игри в Токио (които бяха отложени от 2020-та за 2021-ва).