Начало Кикбокс и муай тай Питбула: Националите изпълниха поставените от нас задачи

Питбула: Националите изпълниха поставените от нас задачи

Питбула: Националите изпълниха поставените от нас задачи
0

Националният селекционер по кикбокс на България – Владимир Вълев, е доволен от свършената работа по време на двуседмичния лагер във Варна. Нашите бойци поканиха състезатели от още четири държави за съвместна подготовка в комплекса „Спорт палас“ край морето.

„Истината е, че екипната работа е в основата на всяко велико постижение“, започна Питбула.

„По време на лагера се фокусирахме върху развитието на специалната физическа подготовка и тактико-техническата подготовка на състезателите. Тренировките бяха с различна интензивност, включващи комплексни упражнения, както и работа с треньорите (основно лапи) за развитие на бързина и сила на удара. Спарингите бяха с изпълнение на конкретни задачи, свързани с планиране на времето и подготовка за водене на боя“, обясни реномираният специалист.

„Заложихме и на спаринги с международно участие за обиграване на спортистите ни и определяне на основни насоки по изчистване на грешки. Една от най-добрите тренировки проведохме в уникалния боен център SENSHI Gym.“

„Благодаря на моите колеги – Галин Методиев (СК „Шуменска крепост“), Димитър Димитров (СК „Тангра“), Иван Георгиев (СК „Стар Тийм“), Стефан Костадинов (СК „Масару“), на представителите от Украйна, Израел, Латвия и Молдова и на всички родни състезатели за гласуваното доверие и високата оценка. За мен тя е от най-голямо значение. Радвам се, че съм част този екип!“, допълни националният селекционер на България.

Общо 62 родни състезатели – на ринг и татами, бяха повикани за лагера. Именно във Варна ще се проведе и следващото Държавно първенство – в стил лоу кик от 2-4 септември.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.