Начало Джудо Япония покори дори тежка категория на Световното по джудо

Япония покори дори тежка категория на Световното по джудо

Япония покори дори тежка категория на Световното по джудо
0

Юта Накамура спечели златен медал за Япония на Световното първенство по джудо за юноши в Гуаякил, Еквадор. Младият талант върна Япония на картата в тежка категория в тази възрастова група, а и дава надежди на Страната на изгряващото слънце като цяло.

Японците тачат много дивизията +100 килограма и още от създаването си джудо е възхвалявало по-слаби мъже, които успяват да хвърлят по-мощни от тях. Последните години обаче най-вече Теди Ринер (Франция), а и Лукаш Крпалек (Чехия), и преди тях Давид Дуле господстваха в „кралската“ категория.

Накамура е шестият световен шампион за Япония от шампионата, като всички останали държеви взеха най-много по един златен медал.

Изненадващо Грузия дори не стъпи на най-високото стъпало, завършвайки с два сребърни и два бронзови медала. Със злато си тругнаха предствавители на Франция, Турция, Италия, Узбекистан, Испания, Нидерландия, Молдова и Таджикистан.

Още с обявяването на звездния си състав за Еквадор беше ясно, че Япония ще е тоталният доминатор на турнира. Все пак надеждите бяха, че поне Франция ще успее да постигне минимална конкуренция.

България имаше един представител в лицето на Лидия Брънчева, която записа победа и загуба.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.