Начало Кикбокс и муай тай Шихан Александър Пичкунов: Скоро всички ще извикаме „Kiai“ (ВИДЕО)

Шихан Александър Пичкунов: Скоро всички ще извикаме „Kiai“ (ВИДЕО)

Шихан Александър Пичкунов: Скоро всички ще извикаме „Kiai“ (ВИДЕО)
0

Днес генералният секретар на Световния съюз на Киокушин (KWU) Шихан Александър Пичкунов празнува своя рожден ден. Един от най-успешните руски бойци, стъпвали някога на ринга и татамито, говори ексклузивно за читателите на Boec.COM навръх своя личен празник.

„С малко работа, малко спорт и скромно събиране с близки приятели“, така Пичкунов отговори на въпроса как ще отбележи своята 41-годишнина. Той направи и важно уточнение: „Нямам почивен ден от спорт!“ (б.р. – може да видите как Шихан Пичкунов тренира на рождения си ден във видеото)

Пичкунов, който е голям приятел на бойната верига SENSHI, нейн рефер във всяко издание и един от основните инструктори на международните семинари KWU International Professional league, е нетърпелив спортният календар да бъде възобновен.

„Нямам търпение да отпуснат мерките за сигурност – нашите карате събития ще се върнат веднага и всички ще можем да извикаме „Kiai“*!“, споделя руската бойна звезда.

* Японският термин Kiai (気合) е викът, който убива. В бойните изкуства терминът често се отнася до кратък вик по време или след определена техника. Някои смятат, че киай има свръхестествени сили, но няма доказателства в подкрепа на това твърдение.

Тренира повече от 25 години

Александър Пичкунов е роден през 1979 г. в Русия. Започва да тренира на тринадесетгодишна възраст през 1993 г. Придобива черен колан през 1999 г. и започва да се занимава с кикбокс година по-късно, пленен от магията на К-1 състезанията. Когато е едва на 20 години, той печели бронзов медал на 7-ия Световен открит турнир по карате в Япония.

Неговата знаменита кариера по кикбокс стартира през 2004 г. Пичкунов печели сребърния медал на K-1 World GP 2007 в Хавай и K-1 World GP 2008 в Тайпе.