Начало Кикбокс и муай тай Стар тийм, Кикфайтинг и ЦСКА в топ 3 на Държавното по фул контакт (ВИДЕО)

Стар тийм, Кикфайтинг и ЦСКА в топ 3 на Държавното по фул контакт (ВИДЕО)

Стар тийм, Кикфайтинг и ЦСКА в топ 3 на Държавното по фул контакт (ВИДЕО)
0

Над 180 бойци от 24 клуба от страната взеха участие в Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт. Домакин на надпреварата бе град Козлодуй, който за първи път посреща такова състезание.

Шампионатът се проведе без публика.

Отборен шампион отново стана „Стар тийм“, който завоюва 14 медала – 10 златни, 3 сребърни и 1 бронзов. Втори остана друг столичен тим – „Кикфайтинг“, със своите 8 отличия – 6 първи и по едно второ и трето място. ЦСКА имаше повече призьори, но по-малко титли и това им отреди бронза в отборното класиране. „Червените“ грабнаха 13 медала, от които 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.

Виктор Ненков от клуб „Вокил“ бе обявен за „Най-техничен състезател“. Той спечели златото при юноши младша възраст в категория до 57 килограма, след като изигра три срещи и спечели две от тях с нокаут в първия рунд.

Виктор Ненков с награда за „най-техничен боец“

При децата призът за „най-техничен“ спечели Атанас Атанасов от СК „Скорпион“. Плевенчанинът триумфира със златото при 9-10-годишните, категория до 36 кг.

Атанас Атанасов се отличи при децата

Видео от финалите може да гледате ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК.

От Българска конфедерация по кикбокс и муай тай направиха жест към СК „Дунав” (Свищов и Белене), като подариха на децата част от екипировката, с която да участват в Държавното първенство.

Представителите на СК „Дунав“

„През март тази година ще се навърши една година, от както се състезаваме в БККМТ и вече имаме медалисти във всички дисциплини от кикбокс, които се провеждат на боксов ринг, както и участие в муай тай – изключително атрактивен и свободен боен спорт“, посочиха от клуба.