Начало Интервюта Теодора Кирилова с предложение за бой срещу турската звезда Фунда Алкайс

Теодора Кирилова с предложение за бой срещу турската звезда Фунда Алкайс

Теодора Кирилова с предложение за бой  срещу турската звезда Фунда Алкайс
0

Теодора Кирилова за втори път получи предложение да се бие с турската бойна звезда Фунда Алкайс. 34-годишната Алкайс е световен шампион по кикбокс, световен и европейски по муай тай, както и 28 пъти републикански шампион на южната ни съседка.

За съжаление Кирилова, която е най-добре представящата се родна състезателка по кикбокс и муай тай, двукратна световна и трикратна европейска шампионка, и непобедена на професионалния ринг (7-0, 3 нокаута) трябваше да отклони предложението, защото има друг ангажимент. На 11-ти септември състезателка на СК „Армеец“ ще се бие с французойка Синди Силвестре. Повече за новините около Теодора Кирилова, вижте в интервюто за Boec.BG.

Теди, започва новата учебна година, а вие обявихте нов прием да деца в кикбокс групата. Тренировките до края на годината ще са безплатни. Защо взехте това решение?

Здравейте! Решението го взехме, за да могат повече деца да се докоснат до този спорт и да ги накараме да влезнат в спортната зала, и по някакъв начин да ги откъснем от интернет живота.

Ти вече имаш опит с най-малките. Как се справят малките?

Определено децата се учат по-бързо от възрастните, тъй като „съзнанието им е чисто“ и попиват всичко, което им се покаже.

Заражда ли се интерес у тях и какво е най-важното в работата с тях?

Търпението да им обясняваш как трябва да се държат в залата, че има дисциплина, уважение между трениращи и треньори и това, че ако нещо им е трудно, да не се отказват, а да продължават да опитват, докато не се получи и по този начин трябва да изградят характера си, което ще им бъде от полза не само в ринга, а в живота. Това че по този начин трябва да ги напътстват по време на тренировка е едно от важните неща за нас, треньорите.

Какво ново около теб? Успя ли да си отпочинеш лятото?

Честно казано от много години не успявам да си почина нито лятото, нито зимата (смее се). Но това е пътят, който съм избрала. Сега по-важното е, че ми предстои доста сериозен мач с много опитна французойка – Синди Силвестре. Срещата е на 11-ти септември в Дупница.  Тя има 102 професионални мача като е играла във вериги като „Glory“, „Enfusion“, „Thai Fight“, „Max Muaythai“ и „Super Muaythai Champ“.  В момента съм на финалната права от подготовката си и съм съсредоточена изцяло върху този двубой.

Какви са целите ти до края на годината?

Имам предложения за още два професионални мача, единият от които е в чужбина. Но всичко зависи от ситуацията с Ковид и за момента не мога да бъде по-конкретна. За съжаление ме поканиха за втори път да играя срещу Фунда Алкаис, която е шампионка на WBC по муайтай и също доста титулувана и известна в женския кикбокс и муай тай, но  вече бях приела да играя с французойката в България, а датата съвпада. Надявам се да имам още една възможност, за да мога да се срещна с нея. Това, че получавам предложения за мачове с бойци от такъв ранг, може само да ме радва, защото по този начин се израства професионално.