Начало Кикбокс и муай тай Турска кикбокс звезда се изплаши от Теодора Кирилова и отказа насрочен бой

Турска кикбокс звезда се изплаши от Теодора Кирилова и отказа насрочен бой

Турска кикбокс звезда се изплаши от Теодора Кирилова и отказа насрочен бой
0

Турската кикбокс звезда Фунда Алкайс отказа в последния момент уговорен професионален двубой с Теодора Кирилова. Състезателката на клуб „Армеец“ получи на два пъти предложение да се изправи срещу 34-годишната туркиня, която е световен шампион по кикбокс, световен и европейски по муай тай, както и 28 пъти републикански шампион на южната ни съседка. Вече поети ангажименти попречиха на Теодора да приеме поканата по-рано, но тя имаше голямо желание да се срещнат на ринга и даде обещание при първа възможност да се изправят една срещу друга.

Така, преди две седмици се стигна до договорка между двата щаба те да премерят сили на гала вечер „Loca fight“ в Истанбул на 27 ноември. През уикенда, обаче, треньорът на Теодора – Марио Кирилов, е бил уведомен, че Алкайс отменя срещата. Като официална причина се посочва по-високият ръст на българката. Туркинята е висока 163 см, а Теодора е 168 см. Двете се състезават в категория до 51 килограма.

„Треньорът на Фунда я оттегли от боя… Той каза, че тя не иска да се бие срещу Теодора, защото е твърде висока… Лудост“ – това гласи съобщението до Марио Кирилов, който той сподели в социалните врежи. В него се вижда и препратено съобщение, навярно от треньор на Алкайс, в което се чете, че търсят нова опонентка с височина между 160 и 165 см.

„Не знам дали е смешно, или скандално, но важното е, че работим в правилната посока! Щом състезатели от такъв ранг правят такива неща! Това беше 3-тото предложение за този мач, но повече няма да го търсим!“, коментира Кирилов ситуацията.

Теодора е най-добре представящата се родна състезателка по кикбокс и муай тай. Тя е двукратна световна и трикратна европейска шампионка, и непобедена на професионалния ринг (8-0). В последната си професионална среща постигна успех над изключително класната и опитна французойка Синди Силвестре. Нищо чудно това е да е стреснало турската кикбокс звезда и затова да се оттеглила.

Турската кикбокс звезда Фунда Алкайс

Фунда Алкайс е световна и европейска шампионка за професионалисти (WBC Muaythai), европейска и световна шампионка за професионалиси (WMC), световна шампионка на IFMA и WAKO,  играла е в „Glory“, KOK и още от най-големите вериги.