Начало ММА Разкриха защо Карелин не е влязъл в UFC
0

Разкриха защо Карелин не е влязъл в UFC

Разкриха защо Карелин не е влязъл в UFC
0

Един от основателите на UFC Арт Дейви разказа как е искал да сключи сделка с руския титулярен борец Александър Карелин.

Дейви беше начело на промоцията през първите две години от съществуването ѝ от 1993 до 1995 година. Той призна, че наистина е искал Карелин да участва в един от първите UFC турнири. Защо това не се случи? Според Дейви са виновни някои влиятелни хора от Руската федерация.

„Много исках да поканя Александър Карелин в UFC, разговарях с братя Грейси за това. Познаваха го под псевдонима Експеримент. Това беше неговото име при нас. Смятало се, че той е проектиран от руски учени. Казаха ми, че не мога да заведа Карелин в UFC заради политиката и не мога да си го позволя финансово, защото това ще ми струва повече от Майк Тайсън.

Руското правителство ще иска пари за това. Казаха ми, че олигарсите, които контролираха спорта в Русия, ще искат да се плаща. Те бяха капиталисти, които искаха да спечелят много пари. Това вече не беше старият Съветски съюз, а беше Майка Русия“, заяви Дейви в интервю за Sport Express.

Карелин вече е депутат в Държавната дума, а в спортните си години той печели олимпийското злато три пъти, веднъж олимпийско сребро, 9 пъти става световен шампион и 12 пъти шампион на Европа по борба. Карелин е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като спортист, който не е загубил нито един двубой за 13 години. Общо през кариерата си той спечели 888 битки на тепиха.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.