Начало ММА Абделазис иска да противопостави Адесаня и Усман в клетката
0

Абделазис иска да противопостави Адесаня и Усман в клетката

Абделазис иска да противопостави Адесаня и Усман в клетката
0

Шампионите на UFC Камару Усман и Израел Адесаня винаги са казвали, че няма да се срещнат в октагона, но мениджърът на Усман, Али Абделазис, твърди, че може да осигури такъв двубой.

Усман, който е шампион при 77-килограмовите, няма насрочен двубой, но хегемонът в горната дивизия Израел Адесаня трябва да защити пояса си на 12-и февруари срещу Робърт Уитакър. И двамата шампиони са „изчистили“ категориите си от по-голямата част от конкуренцията им, като единствено Леон Едуардс е боец от Топ 5 на „полусредна“ категория, който Усман не е побеждавал. Едуардс е и следващият спряган противник за Камару.

Ще се случи! „Полусредна“ категория е много интересна сега. Камару ще победи Едуардс, а след това искам да го противопоставя с Адесаня за титлата в „средна“ категория!„, заяви Абделазис пред TMZ Sport.

Мениджърът е категоричен, че ако условията са добри, то приятелството и общите корени на Усман и Адесаня, няма да ги спрат от изиграването на двубой.

„Те са приятели, но не най-добри приятели. Ако има достатъчно пари на масата, те ще се бият и на паркинг. Те не са тренировъчни партньори, или братя, така че не става въпрос за лоялност. Те са африканци, но в крайна сметка аз съм от отбора на Усман и искам да го видя с две титли. Знам, че и Дейна Уайт иска такъв двубой….Майк Тайсън ми каза това, „ако са истински братя, то те ще се бият, за да направят добри пари“„, допълни Абделазис.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".