Начало ММА Алджамейн Стърлинг в спор с Майкъл Чандлър относно заплатите в UFC

Алджамейн Стърлинг в спор с Майкъл Чандлър относно заплатите в UFC

Алджамейн Стърлинг в спор с Майкъл Чандлър относно заплатите в UFC
0

Алджемейн Стърлинг има какво да каже срещу изказването на Майкъл Чандлър, относно парите на състезателите в UFC. Според Стърлинг Чандлър е от малкото бойци, които влизат в компанията с добри договори, защото имат богато състезателно минало.

Чандлър, който е национален шампион по борба и трикратен шампион на Белатор в лека категория, защити UFC и Дейна Уайт в скорошно изказване. Накратко, той не вижда несправедливост относно чековете на бойците. И докато от състезателите се изисква само да тренират и да спят, Дейна Уайт е имал безброй безсънни нощи от 1993г. насам, в които  е търсил път, по който да избута компанията до сегашното й положение. Чандлър твърди, че много от хората, биещи се за UFC, могат да захванат и странични проекти като се възползват от известността си, придобита след появата им в най-голямата ММА верига.

Стърлинг, от друга страна, е на различно мнение. Според него, ако Чандлър беше започнал в UFC на същата заплата като много начинаещи, щеше да помисли повече преди да се изказва в защита на Дейна.

Чандлър не е стартирал в UFC, както повечето момчета го правят.” каза Стърлинг в YouTube канала си. “Той дойде при нас като шампион по борба и трикратен шампион в Белатор, където направи много пари. Малко хора имат такова успешно минало преди да дойдат в UFC. И това е голямата разлика. За огромен брой от състезателите, стартът им тук (UFC) е много, много труден.”

Стърлинг недоумява как колегата му може да отчита безсънните нощи на Дейна Уайт, без да вкарва в сметката всички тежки дни, в които бойците тренират, а преди мач свалят килограми за категория.

Това, че просто тренираме и спим не е реално. Не всички можем да си позволим да правим само това. Много от нас са принудени да работят втора професия за да се издържат. Самият аз работех като учител по физическо в първите три години от контракта ми с UFC. Ако искате, го сметнете – заплатата в първата ми среща беше 8000$ и още толкова, ако спечеля. За следващите четири срещи тя се покачваше с 2000$. Стартовата ми заплата като учител беше 56 000$.”

Елементарна сметка показва, че ако Стърлинг изиграе невероятните 4 двубоя за една година и победи във всички тях, той ще изкара двайно повече в UFC, в сравнение с работата си като учител. Но тук не вкарваме заплатите на треньори и мениджъри, както и данъци. С тях парите му ще паднат близо наполовина. Така излиза, че заплатата на учител по физическо и заплатата на дебютиращ състезател в UFC са почти еднакви. Стърлинг припомня и, че като учител ще има осигурена пенсия, каквато няма да му се полага в UFC.

Просто не можеш да отричаш проблемът със заплатите на бойците, само защото в момента си на върха в играта. Не казвам, че трябва да се плаща и прекалено много, но поне да получаваме достатъчно, за да не ни се налага да работим допълнително за да се издържаме.”