Начало ММА Аманда Нунес спечели втора титла и прибра тлъст чек
0

Аманда Нунес спечели втора титла и прибра тлъст чек

Аманда Нунес спечели втора титла и прибра тлъст чек
0

Аманда Нунес записа името си в историята на UFC с невероятния нокаут над Крис Сайборг за по-малко от минута в подглавния двубой на UFC 232 рано тази сутрин. С тази победа над фаворитката Сайборг, бразилката си спечели и бонус за „Представяне на вечерта“ от 50 000 долара.

Нунес завоюва втора титла и вече е шампион в две дивизии едновременно – нещо, което само мъже са успявали да направят преди нея (Конър Макгрегър и Даниел Кормие). Това е четвърти бонус за най-добро представяне за Аманда и неин седми нокаут в първия рунд в UFC.

Другият бонус от 50 000 долара отиде при боецът от леката категория Раян Хол, който отказа Би Джей Пен с усукващ ключ на крака. Това бе първа загуба със събмишън за члена на „Залата на славата“ на UFC от 17 години насам.

За „Двубой на вечерта“ беше избран сблъсъкът между Александър Волкановски и Чад Мендес в категория перо. Двамата си размениха по един рунд, но в третия Волкановски надделя над съперника си и го приключи минута преди последния гонг. Това е негов първи бонус от UFC, а боецът записа и шестата си поредна победа в организацията.

Източник: ММАfighting.com

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".