Начало ММА Атлетическата комисия отрече твърденията на Конър за контузията

Атлетическата комисия отрече твърденията на Конър за контузията

Атлетическата комисия отрече твърденията на Конър за контузията
0

Атлетическата комисия на Невада категорично отрече твърденията на Конър Макгрегър, че е бил контузен още преди мача с Дъстин Порие. Ирландската звезда заяви, че травмата му на левия крак е бил хронична контузия, която се е влошила по време на подготовката за суперсблъсъка.

Според бившият шампион в две теглови категории на UFC костта му е била наранена преди двубоят от UFC 254, който приключи още в първия рунд. Той дори твърди, че затова са знаели от ръководството на UFC и главният доктор на организацията. А като доказателство Макгрекър показа няколко снимки на глезена си преди мача с Порие и това, че се е консултирал с лекар.

Кракът на Макгрегър бил изпочупен още преди мача с Порие

От Атлетическата комисия на Невада излязоха с коментар по случая.

„Ако имахме дори намек за някаква информация, че боецът не е годен за битка, щяхме да го проверим и да не му позволяваме да се бие. Щяхме да го изпратим на лекар и той да вземе решение като експерт“, заяви изпълнителният директор на комисията Боб Бенет пред „Las Vegas Review-Journal“.

В същото време треньорът на Макгрегър – Джон Кавана, също говори за нараняването, но заяви, че лекарите не са успели да открият видими щети на снимките преди срещата. Специалистът допълни още, че боецът му е счупил крак си при съприкосновение с лакътя на Порие, който го е подложил като защита от преден ритник в тялото.