Начало ММА Белал Мохамед доминира Томпсън, поиска битка за титлата
0

Белал Мохамед доминира Томпсън, поиска битка за титлата

Белал Мохамед доминира Томпсън, поиска битка за титлата
0

Белал Мохамед вече е част от дискусията за следващ претендент за титлата в „полусредна“ категория. 33-годишният боец доминира Стивън Томпсън на събитието „UFC Fight Night 199“, което се проведе по-рано днес в Лас Вегас, Калифорния. След три рунда битка съдиите отсъдиха 30-25, 30-26 и 30-26, с което серията от победи на боеца от Чикаго продължи. Това е негов седми пореден успех в октагона.

„Камару Усман, трябва ми двубой за титлата. Леон Едуардс се бие с бойци от по-леката дивизия и бе почти нокаутиран от Нейт Диаз. Нека вкараме свежа кръв в битките за титла. Дай ми този двубой“, апелира Мохамед непосредствено след края на срещата с Томпсън.

След бавен старт и от страна на двамата, в края на първата част Мохамед успя да отлепи Томпсън от земята и да го забие на пода. Хвърлянето бе веднага продължено със серия от удари. „Момчето чудо“ блокира голяма част от тях, но все пак тази последна атака спечели рунда на Белал. Във втората част Мохамед отново пренесе двубоя на земята и опита ключ на ръката. След неуспешния събмишън Мохамед продължи даналага съперника си с удари с юмруци и лакти.

Веднага след откриването на третата и последна част Белал отново скъси дистанцията и събори опонента си. Томпсън опита да обърне позицията, но остана затиснат под Мохамед до края на рунда и понесе още много удари.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".