Начало ММА Беларус предложи UFC 249 да се проведе в Минск

Беларус предложи UFC 249 да се проведе в Минск

Беларус предложи UFC 249 да се проведе в Минск
0

Беларус заяви готовност да приема турнира UFC 249, чиято главна битка е за световната титла в леката категория между шампиона Хабиб Нурмагомедов и претендента Тони Фъргюсън.

По програма галата е насрочена за 18-ти април в Бруклин, САЩ. Пандемията от коронавирус обаче поставя под въпрос провеждането ѝ, тъй като почти всички държави забраниха спортните състезания.  Организаторите на най-голямата ММА верига в света вече отмениха три събития, а за UFC 249 все още няма окончателно решение. Обмислят се различни варианти.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е дал официално разрешение галата да се проведе в Минск, ако от UFC поискат. В Беларус няма забрана за провеждане на спортни събития. Новината съобщи президентът на Федерацията по ръкопашен бой и смесени бойни изкуства на Беларус Максим Королков в интервю за „Спорт24“.

„Отправихме официално предложение до UFC чрез наши приятели и посредници. Обяснихме им, че в Беларус няма забрана за провеждане на масови мероприятия. Декларирахме и подкрепата за евентуалното провеждане на събитието от страна на държавата в лицето на Министерството на спорта“, посочва Королков.

Той разкрива, че са получили и устен отговор от UFC.

„Благодариха ни за предложението и го включиха като план „Б“ за провеждането на галавечерта. Те вече имат подготвено място за UFC 249, но Дейна Уайт не иска да го разкрие“, добавя президентът на беларуската федерация за смесени бойни изкуства.

Очаква се решението да бъде взето този уикенд, тъй като предстои среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с лидерите на големите американски спортни лиги.