Начало Бокс Кубрат Пулев прави невероятно дарение за борбата с COVID-19
0

Кубрат Пулев прави невероятно дарение за борбата с COVID-19

Кубрат Пулев прави невероятно дарение за борбата с COVID-19
0

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще направи изключително голямо дарение за борбата с коронавируса. Това обяви самият той в интервю пред „Билд“.Кобрата поясни, че дарението ще бъде в размер на 50% от хонорара му за мача с за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа.

Очаква се българският боксьор на прибере около 5 милиона долара за мача с британеца, което означава, че около 2,5 милиона долара ще бъде сумата на дарението.

„Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус“, заяви Пулев.

„В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат“, коментира още Кобрата.

Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права“, обяви 38-годишният българин.

Двубоят между Пулев и Джошуа трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон. Заради пандемията от коронавирус беше преместен за 25 юли, а сега е отложен за неопределено време.