Начало ММА Бен Аскрен не е впечатлен от Хамзат Чимаев
0

Бен Аскрен не е впечатлен от Хамзат Чимаев

Бен Аскрен не е впечатлен от Хамзат Чимаев
0

Пенсионираният ММА боец Бен Аскрен не е убеден в уменията на Хамзат Чимаев, който е считан за една от изгряващите звезди в UFC от мнозина фенове и експери.

Чимаев направи две впечатляващи победи в рамкитена 10 дни през юли. Той отказа Джон Филипс в двубой в средна категория и нокаутира Райс Маккий 10 дни по-късно в битка в полсуредна категория. И в двата случая срещите приключиха в първия рунд, а Чимаев допусна общо 6 удара в двете съревнования.

Този уикенд Чимаев ще се завърне отново в клетката, където ще премери сили с Джералд Мийршарт. Ето какво мисли Аскрен за Хамзат и неговата предстояща битка:

„Трудно е да повярвам в него, като сме го виждали само два пъти в UFC, като първите му двама опоненти не бяха много успешни – единият има 4 загуби в пет срещи, а другият бе дебютант в UFC. Хамзат определено ги смаза, но тези момчета не са на нивото на Джералд Мийршарт. Не знам какво точно да очаквам от Чимаев, не съм сигурен в неговите умения все още“, заяви Аскрен пред „Submission Radio“.

Той добави, че Джералд е труден за отказване и има добра борба и според него това ще неутрализира уменията на Чимаев.

Въпреки насрочената битка за този уикенд, Чимаев вече е свързван с двубой с Деймиан Майа. Аскрен твърди, че това е възможност за Джералд да открадне инерцията на Чимаев.

„Казах му (Джералд), че това е страхотно. Има много шум зад Чимаев и ти можеш да го откраднеш, ако го победиш“, допълва Аскрен.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.