Начало ММА Билал Мохамед с втори успех над Луке за седмица (КЛАСАЦИЯ)

Билал Мохамед с втори успех над Луке за седмица (КЛАСАЦИЯ)

Билал Мохамед с втори успех над Луке за седмица (КЛАСАЦИЯ)
0

Билал Мохамед надделя над Висенте Луке във втори дуел – този в ранглистата в полусредна категория на UFC. Припомняме, че американецът с палестински корени Мохамед победи с единодушно съдийско решение (49-46, 49-46, 48-47) своя бразилски опонент в главния сблъсък на събитието UFC on ESPN 34, което се проведе през отминалия уикенд.

Това беше и втори двубой между двамата като при първата им среща в октагона, провела се преди около 6 години, се стигна до успех с нокаут в първия рунд в полза на Луке.

След победата, Мохамед изкова нова такава, измествайки бразилеца от топ 5 на най-добрите бойци в полусредна категория.

От днес Билал е под номер 5, а Луке – е 6-и.

Въпреки развоя, все пак бразилецът може да се похвали, че поне спечели финансовия сблъсък с Мохамед. Бразилският боец си тръгна със 112 000 долара по-богат, окупирайки първото място в това отношение от тази гала, а с 16 000 долара по-малко взе Билал – с 96 000 долара.

В тазседмичното обновяване на класацията в полусредна категория няма други размествания. Лидер, веднага след шампион Камару Усман, е Колби Ковингтън, който е следван от Леон Едуардс и Хамзат Чимаев. Топ допълват Жилберт Бърнс и Мохамед.