Начало ММА Бивш ММА боец осъден за атаката на Капитолия
0

Бивш ММА боец осъден за атаката на Капитолия

Бивш ММА боец осъден за атаката на Капитолия
0

Бившият ММА боец Скот Ферламб стана първият, който получава официална присъда за атаката на Капитолия в САЩ. На 6 януари няколко хиляди щурмуваха министерството във Вашингтон, а 44-годишният американец е бил от онези, които са нападнали органи на реда и е ударил полицай.

Ферламб се е признал за виновен за случая, за което получава 41 месеца затвор, ефективна присъда. „Това е изключително сериозно престъпление. Противопоставяне срещу обществото и закона. Да опиташ да превземеш Капитолия и да саботираш правителството е удар в сърцето на демокрацията”, гласи част от решението на съдя Ройс Ламбърт по време на прочитането на присъдата на боеца.

Оказва се, че Ферламб има зала за бойни изкуства в Ню Джърси, а неговият брат е част от Тайните служби в САЩ и дори е предвождал охраната на Мишел Обама! Скот се е признал за виновен през август, след като по-рано е пледирал „невинен” по обвинение в нарушаване на 12 федерални закона.

Искрено съжалявам за действията си в онзи ден. Засрамен съм от случилото се. Сякаш изгубих контрол върху собствения си живот, но няма друг виновен, освен мен”, е казал бившия боец по време на присъдата. В статистиката си в октагона той има изигран един професионален мач – загуба от Майкъл Андрило през 2010-а на „Ring of Combat”.