Начало Граплинг и BJJ Гордън Раян отказва боец от UFC четири пъти за петнайсет минути (ВИДЕО)

Гордън Раян отказва боец от UFC четири пъти за петнайсет минути (ВИДЕО)

Гордън Раян отказва боец от UFC четири пъти за петнайсет минути (ВИДЕО)
0

Настоящият световен шампион по събмишън граплинг на веригата „Abu Dhabi Combat Club“ (ADCC) Гордън Раян направи своето завръщане на тепиха в демонстративен двубой срещу боеца на UFC в „полусредна“ категория Филип Роу. Схватката се проведе на 21.10 (четвъртък) в Остин, Тексас и оглави събитието „Who`s Number One“.

Двубоят се изигра по специални правила, които позволяваха неограничен брой събмишъни в 15-минутен двубой. При отказване на един от двамата състезатели двубоят не се прекратява, а се рестартира в изправена позиция.

Хегемонът в събмишън граплинга в последните няколко години Гордън Раян успя да отбележи четири събмишъна в рамките на четвърт час и да демонстрира уменията си на оцеляване и справяне с позиции, в които опонентът му има контрол на гърба му. Това бе трета изява не тепиха за Раян през 2021. В началото на годината той надделя над Роберто Хименес и Вагнер Роча, но през месец май обяви оттеглянето си от спорта заради здравословни проблеми.

Битките от събитието „Who`s Number One“ се излъчваха по „pay-per-view“ платформата „FloGrappling“, но организаторите са решили да споделят този двубои безплатно в YouTube:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".