Начало ММА Бойци избраха Стипе за по-добър от Фьодор
0

Бойци избраха Стипе за по-добър от Фьодор

Бойци избраха Стипе за по-добър от Фьодор
0

Американската спортна медия bjpenn.com се допита до няколко бивши и настоящи бойци от тежката категория на UFC за мнението им по въпроса: кой е най-добрият в тежката категория за всички времена?

Професионалистите се спряха предимно върху Стипе Миочич и Фьодор Емелианенко, но преимуществото в гласовете бе за настоящия властелин при най-тежките в UFC. Ето какви бяха мненията на бойците:

Йорган де Кастро, боец на UFC: Фьодор. Той е добър навсякъде. Беше непобеден за много време. Нямаше кой да го спре.

Хуан Еспино, боец на UFC: Мисля, че най-великият е Стипе Миочич. Винаги спазва стратегията си, психически силен е и винаги намира път към победата. Може да разменя удари и да се бори. 

Алексей Олейник, боец на UFC: Мога ли да кажа Алексей Олейник (смее се)? Имам добър шанс за това място, защото съм винаги готов.

Танер Босър, боец на UFC: Фьодор. Няма как да имате друг отговор от мен.

Маурис Грийн, боец на UFC: Стипе Миочич. Няма спор! Два пъти шампион с най-много защити на титлата.

Хуан Адамс, боец от „ARES Fighting championship“ : Мисля, че трябва да е Марк Колман. Винаги знаеш, че битките му ще са зрелищни и неговият граунд-енд-паунд е най-добрият.

Алън Краудър, бивш боец на UFC: Стипе Миочич! Той има най-много защити на титлата си.

Миочич има 19 победи и едва 3 загуби. Той може да се похвали и с най-много спечелени бонуси в тежката категория (9), най-много защити на пояса (3) и най-много пласирани удари в една битка (136 срещу Марк Хънт). В последното си стъпване в клетката надделя над Даниел Кормие в двубой реванш. Боецът с хърватски корени успя да обърне мача и в четвъртия рунд да запише ТКО. Тази победа му спечели и наградата за „най-голямо завръщане“ през 2019-та.

От друга страна, Фьодор има 46 професионални ММА победи и само 6 загуби. Никога не се е състезавал в UFC, но печели титлата на PRIDE и е 4-кратен световен шампион по бойно самбо. Може да се похвали с победи над имена като Марк Хънт, Марк Колман, Мирко Кро Коп, Сатоши Иши, Чел Сонен, Франк Мир, Семи Шилт и други легендарни бойци. „Sports Illustrated“ го избират за най-добър боец на десетилетието през 2009-та, а нокаутът му над Андрей Арловски през същата година за най-добър нокаут на десетилетието. Същите награди печели и от друга медия –  MMAfighting.com.

Кой е по-добрият според вас?

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".