Начало ММА UFC на път да загуби колосална сума заради пандемията

UFC на път да загуби колосална сума заради пандемията

UFC на път да загуби колосална сума заради пандемията
0

Най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства в света може да претърпи огромни финансови загуби, ако коронавирус пандемията продължи още известно време.

Именно и това е главната причина Дейна Уайт и хората около него да напират с всички сили за осъществяването на колкото се може повече събития с марката UFC.

През миналата година организацията подписа ексклузивен договор с американския медиен гигант ESPN. По договор телевизията трябва да изплати малко над 750 милиона щатски долара срещу 42 галавечери за цялата 2020 г.

Бърза справка показва, че от началото на календарната година UFC са имали 8 излъчвания, а три бойни вечери бяха отложени.

От компанията отказват да пренасрочват бъдещи шоута, но все още не е ясно дали планът им с частен остров ще сполучи. Именно такива са информациите от американските медии, според които Уайт ще прави галавечери от там.

Не трябва да се пренебрегват и евентуалните загуби от билетите и аксесоари. За справка, приходите от билети на UFC 248 бяха над 2.7 милиона долара.