Начало ММА Бивш претендент иска сурово наказание за Джоунс
0

Бивш претендент иска сурово наказание за Джоунс

Бивш претендент иска сурово наказание за Джоунс
0

Бившият претендент за титлата в полу-тежка категория на UFC, Гловър Тешейра, иска Джон Джоунс да бъде наказан за една година заради скорошния му арест. Бразилецът призова организацията за строги мерки към шампиона в интервю за медията „AG Fight“.

„Ако зависеше от мен, щях да го накажа за година. Трябва да гледам нещата от моята перспектива. Той вече е шампион и има финансова стабилност. Ако го премахнем, всичко в категорията ще тече по-бързо. Той се излага за пореден път извън клетката. Надявам се, че си е взел поука и няма да го прави отново. Показаха ми видео как плаче след ареста и това ме натъжи“, разказва Тешейра.

Тешейра и Джоунс вече веднъж са кръстосвали ръкавици в шампионски двубой през 2014-та. Тогава хегемонът при 93-килограмовите защити пояса си с категорична победа с единодушно съдийско решение. Другото общо между двамата е, че Тешейра призна, че и той е шофирал под влиянието на алкохол, но твърди, че не било сравнимо със случая на Джоунс.

„Пил съм няколко бири и съм шофирал, но не съм бил пиян като него. Той имаше бутилка текила и оръжие. Разчитал е на късмета. Ако аз направя такава глупост, ще бъда наказан. UFC трябва да направи правилното нещо“, категоричен бе 40-годишният боец, който е един от малкото, които не подкрепят Джоунс в ситуацията.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".