Начало ММА Бойци от UFC ще готвят Мариян Димитров за шампионски мач

Бойци от UFC ще готвят Мариян Димитров за шампионски мач

Бойци от UFC ще готвят Мариян Димитров за шампионски мач
0

Българският ММА боец Мариян Димитров получи шанс да грабне пояса на Cage Warriors още при първата си битка в британската организация. Мачът за титлата в средна категория срещу актуалния шампион Кристиън Лирой Дънкан (6-0, 4 с нокаут и 1 със събмишън) ще се проведе на 4 ноември в зала „Индиго“, която се намира в лондонския комплекс „О2 Arena“.

В подготовката на Мариян ще се включат бойци от UFC.

„Поисках най-голямото предизвикателство“, Димитров сподели за „Спортната джунгла“.

„Дънкан е комплексен състезател. Рутиниран, с много мачове при аматьорите. Ще бъде тежка битка, но това ми харесва. Много съм мотивиран и нямам търпение да се бия. Целта е ясна. Да стана шампион!“.

В същото време стана ясно, че битката ще се предава по Max Sport.

„Решихме, че няма смисъл да чакаме с „Белатор“. Те нямат достатъчно събития в Европа, за да ме ангажират. Лесно се разбрах с тях и си оставих отворена врата“, обясни ММА боецът.

В момента Мариян Димитров тренира в България и планира как да проведе подготовката.

„Още съм в процес на уговорки. Не съм решил точно къде. Коментирал съм на няколко места. Засега поддържам тук. Ще има лагер в София от 9 до 17 август. Ще идват UFC бойци. Това ще е реалният старт на подготовката.“

Димитров е вторият българин след Деян Топалски, който ще се бие за пояса на Cage Warriors. Преди осем години плевенчанинът се изправи срещу настоящата звезда на UFC Джак Хермансон, но загуби в близък мач.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.