Начало Карате Каратеките от „Файтърс НСА“ остават без зала

Каратеките от „Файтърс НСА“ остават без зала

Каратеките от „Файтърс НСА“ остават без зала
0

Един от най-успешните и големи карате клубове у нас – „Файтърс НСА“, е на път да остане без зала, научи Boec.BG. За големия проблем призна и президентът и главен треньор на отбора сенсей Радослав Пенов.

„Преди месец научихме, че няма да можем да ползваме вече залата и трябва да търсим ново място“, коментира носителят на „Златен пояс“ за „Най-добър треньор“.

Досега каратеките се подготвяха в спортната зала на 110 Основно Училище „Проф. Гаврил Кацаров“, което се намира в кв. Захарна фабрика. Школото обаче става частно училище и предстоят сериозни ремонти.   „Файтърс НСА“ трябва да напусне помещението, което ползва от 1-ви септември. Треньорите от клуба вече търсят подходящо място и условия, където да продължат дейността си.

„Искаме да продължим да изграждаме шампиони и да възпитаваме децата в ценности“, посочва още сенсей Пенов.

Към момента в клуба тренират над 80 човека в различните възрастови групи – от деца до жени и мъже. Сред тях има световни и европейски, както и много републикански шампиони.

В отбора се надяват по-бързо да се разреши въпросът, тъй като водят подготовка за важни събития – Световното първенство по шотокан карате-до и Националната купа в олимпийското карате.

Клубът е създаден през 2010 г от доц. д-р Радослав Пенов. През годините е изградил множество шампиони от национално и международно ниво.  Голяма част от децата в квартал Света Троица, Илинден, Възраждане са минали през школата.