Начало ММА Бойците с плесници изкарват само по $2 хил. на мач и Дейна Уайт смята, че това е нормално

Бойците с плесници изкарват само по $2 хил. на мач и Дейна Уайт смята, че това е нормално

Бойците с плесници изкарват само по $2 хил. на мач и Дейна Уайт смята, че това е нормално
0

Основателят на UFC и най-новата верига за боеве с плесници Power Slap – Дейна Уайт, твърди, че хонорарите в размер на $2 хил. за двубой в новата му организация са съвсем нормално заплащане, пише Daily Mail.

В социалните мрежи се разрази спор, в който се намеси и самия Уайт, за да сравни началото на новото му начинание с начина, по който е основа и Ultimate Fighting Championship.

Пътят към титлата“ е мястото, където получавате по 2 хил. и може би по 10 хил., ако спечелите всички мачове до края“, пише потребител в Twitter с име powerfuljuicebox.

Така започнаха и смесените бойни изкуства. Боксьорите в подгряващите мачове все още получават такива пари. Образовайте се преди да си отворите плювалника“, отговаря Дейна Уайт на свой ред.

Бизнесменът отдавна е критикуван, че плаща прекалено ниски хонорари на своите бойци, независимо колко приходи му носят те. По тази причина Франсис Нгану се наложи да напусне UFC, въпреки статута на шампион в тежка категория.

Power Slap междувременно не се радва на особено висок интерес. При старта си шоуто събра едва 300 хил. зрители пред телевизионните екрани. 3 седмици по-късно Уайт сам изнесе данни, че интересът е набъбнал с почти 30% за подобен кратък срок, но специалисти и анализатори са категорични, че това е много под очакванията с оглед рекламата на надпреварата.