Начало ММА Бургери, бира и интравенозно хидратиране
0

Бургери, бира и интравенозно хидратиране

Бургери, бира и интравенозно хидратиране
0

Бившият шампион на UFC в полусредна категория Джони Хендрикс обясни как Американската антидопингова асоциация го е принудила да сложи преждевременно край на кариерата си.

Пред BJ Penn той обясни, че винаги е бил „чист“ спортист, но промяна в регламента на USADA го е лишила от възможността да се възстановява напълно след драстично сваляне на килограми и това е наложило да прекрати участието си в боеве.

„Ще бъда напълно откровен – имал съм 26 случайни проверки от USADA и издържах всичките. Винаги съм смятал, че ако не можеш да живееш живота си на пълни обороти, то тогава – какъв е смисълът? Обичам да пия бира и да ям фаст фууд. Но и тренирам също толкова здраво, ако не мога да ям и да пия – ще се откажа. Ако не мога да се наслаждавам на живота си и да правя всичко със семейството си, няма да се бия. Тъпото беше, че имаше момчета, които наистина използват стимуланти. Това ме убива, като цяло. Знаеш, че има измамници, но ги оставяш да се бият. Това вреди на тези, които са чисти. С интравенозното рехидратиране се справях страхотно, защото можех да смъкна невероятно много кила, да ми вкарат тръбичката и на следващия ден да съм на 80-90% възстановен. Помагаше ми да се представя по най-добрия начин. Вижте как е сега – много повече хора падат в нокаут. Макар да имаш 30 часа да се рехидратираш, не ме интересува дали ще изпиеш 10 галона вода (около 37 литра, б. а.), тялото ти просто не може да я абсорбира. И, като не мога да ползвам интравенозното рехидратиране след драстично сваляне на килограми, няма как да съм на 80-90%. Може и да съм на смъртното си легло, ако ми вкарат тръбичката – ще съм ОК. Когато обаче забраниха това, спомням си първия си мач, минута след началото не знаех къде съм. Беше много трудно. Не казвам, че трябваше да съм толкова тежък, но това ме накара да се откажа. Обичам да ям и да пия и използвах интравенозно рехидратиране за възстановяване“, разказа Хендрикс, който на няколко пъти не успя да влезе в категорията си след промяната на антидопинговите правила.

Наскоро бившият шампион заяви, че би се завърнал в UFC, но само ако бъде създадена нова категория.