Начало ММА Чимаев: Аз съм син на Кавказ и той е мой дом (СНИМКА)

Чимаев: Аз съм син на Кавказ и той е мой дом (СНИМКА)

Чимаев: Аз съм син на Кавказ и той е мой дом (СНИМКА)
0

Хамзат Чимаев даде да се разбере, че въпреки факта, че се представя под флага на Швеция, това не означава, че той не е чистокръвен представител на кавказките републики – в неговия случай – на Чечения.

„Вълка“ е една от изгряващите звезди на UFC. В послендия си сблъсък в октагона той победи Ли Жианлян със събмишън в първия рунд на UFC 267 в „Етихад Арена“, „Боен остров“ Абу Даби (ОАЕ) преди седмица. Впечатляващото е, че в пореден бой Чимаев не беше ударен нито веднъж от съперника си.

„…Ние се движим и живеем достойно, както съм казвал и преди, аз съм синът на Кавказ и тежестта на Кавказ е моят ДОМ“, написа чеченцът с шведски паспорт в профила си в Instagram.

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 10 битки от 10 възможни, всичките преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Той дебютира в UFC преди година като за този период отказа 3 противници в първия рунд (Рийс Маккей, Гералд Меершарт и Ли Жианлян) и 1 боец – във втория рунд (Джон Филипс).

Той се завърна и в ранглистата в полусредна категория. Той влезе директно под номер 10 след успеха над Жианлян.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".