Начало ММА Чимаев взе нов колан и призна, че е бил изненадан от формата на Бърнс

Чимаев взе нов колан и призна, че е бил изненадан от формата на Бърнс

Чимаев взе нов колан и призна, че е бил изненадан от формата на Бърнс
0

Хамзат Чимаев призна, че е останал изненадан от формата и силата на днешния му съперник Жилбърт Бърнс. Набиращата популярност чеченска звезда се наложи над бразилеца с единодушно съдийско решение в много зрелищна среща.

„Не знаех, че е толкова силен. Трябваше да поработя здраво, за да спечеля. Никога не съм спирал с тренировките, но той беше много добър“, коментира 27-годишният Чимаев след битката в САЩ.

Боецът със шведски паспорт бе извън топ 10 на полусредна категория преди този мач, но успехът би трябвало да го изстреля в класацията. Опонентът му се намираше на втората позиция, но въпреки това Бърнс бе определен за аутсайдер преди срещата.

Не ми пука, аз съм тук, за да се бия. Аз излязох срещу прогнозите. Аз съм втори, бия се срещу всеки без значение – от своя страна коментира опитният бразилец, който има черен колан по бразилско джу джицу. – Моята цел е да стана шампион и се бия с най-коравите. Когато залозите са срещу теб, когато всички са срещу теб…, но аз имам голямо семейство, отбор и огромно сърце. Ще продължа да се бия.“

Двамата вдигнаха публиката на крака в Джаксънвил с много бойно зрелище в три рунда. Чимаев не спести комплименти към съперника си.

„Много е корав. Не знаех, че е толкова корав. Той излезе с бразилско сърце. Много бразилци са мои братя. Тук е един от моите братя, той е с мен от първия ден и ми помогна и за този мач. Много корави са бразилците. Благодаря за този мач! Жилбърт, обичам те! Уважение… Аз просто работя, за да изкарвам пари“, добави Хамзат.

Новата звезда на UFC призна, че се чувства щастлив след петата си битка във веригата.

„От доста време очаквах тази среща. Сега съм уморен. Усещам болка, но това ми харесва“, завърши Чимаев.

След срещата той получи и така желания от него лилав колан по бразилско джу джицу. В публикация в своя профил в Instagram, ММА боецът благодари на своя треньор и се пошегува: „Сега ще трябва да работя още 5 години за следващия колан.“