Начало ММА Чито Вера смята, че загубата от Алдо го е направила истинско чудовище

Чито Вера смята, че загубата от Алдо го е направила истинско чудовище

Чито Вера смята, че загубата от Алдо го е направила истинско чудовище
0

Чито Вера до последно се е надявал на реванш срещу наскоро пенсионирания Жозе Алдо. Въпреки че втори мач между двамата очевидно няма да се случи, Вера смята, че именно тази загуба е била в основата на неговото развитие и успехите, постигнати след това.

Двамата се срещнаха в края на 2020г. и Алдо спечели срещата с единодушно съдийско решение. Оттогава насам Вера натрупа впечатляващ актив от четири победи, сред които личат незабравимите нокаути срещу Франки Едгар и Доминик Круз.

„Беше близка битка.“ каза Вера. „Определено чувствах горчилката дълго време, просто защото загубих. Чувствах, че можех да се справя по-добре. Но го приех като мъж, право в брадичката. Виня себе си. Просто намалих темпото в трети рунд и си мислех, че всеки момент ще го убия. Разконцентрирах се и платих цената. Но това беше урок, който ме превърна в чудовище. Накара ме да съм по-суров към себе си, да съм по-умен. Така че съм благодарен.“

Алдо се оттегли официално от спорта по-рано тази седмица, след като записа впечатляваща кариера. Той е смятан от мнозина за най-добрият боец в историята на UFC в категория перо и Вера не се дели от това мнение.

„Радвам се, че се оттегли в правилния момент.“ обясни той. „Личеше си, че не се справя добре с по-младите момчета. На практика, той се пенсионира на върха. Поздравления за него.

„Той е най-великият боец в категория перо и независимо какво правят Хололуей и Волкановски, те няма да го надминат. Вероятно някой след 5-10 години ще успее, но не сега. Трябва да му се отдаде уважение за всичко, което е постигнал.“

тагове: