Начало Кикбокс и муай тай Даниел Илиев и Георги Валентинов зарадваха деца от дом за сираци (ВИДЕО)

Даниел Илиев и Георги Валентинов зарадваха деца от дом за сираци (ВИДЕО)

Даниел Илиев и Георги Валентинов зарадваха деца от дом за сираци (ВИДЕО)
0

Всяко дете се нужда от майка и баща.

Също така всяко дете се нужда от дом, топлина, храна и дрехи. И тук говорим само за неща от първа необходимост.

Но всяко дете се нужда и от малко внимание. Дори и съвсем, съвсем малко внимание е способно да озари детското лице с истинска и широка усмивка.

Точно такива усмивки получиха двама български бойци. Даниел Илиев и Георги Валентинов днес отвориха сърцата си за поредната благородна кауза. А в тях пък се настаниха един куп прекрасни деца, които съдбата, за зла участ, не е погалила нежно и с добрата си ръка.

 

15:45 ч. Даниел Илиев и Георги Валентинов пристигат в Дом за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Тройца“ в село Нови хан. Родните звезди в кикбокса и ММА повече от месец планират да направят дарение точно на това място. Идеята се ражда малко след успешното провеждане на първата им съвместна бойна гала GRAND FIGHT ARENA.

„Не искахме да идваме по празниците, защото тогава всеки се сеща да помага и затова изчакахме да мине малко време“, споделя пред Boec.BG Георги Валентинов, който преди да се прехвърли към смесените бойни изкуства достига и черен колан (Първи ДАН) по таекуон-до ITF.

Двамата с Даниел Илиев са не просто бизнес партньори и съотборници в някои от тренировките, но те са и много близки приятели. Решават, че този път вместо да превеждат пари по сметки, ще дарят чрез закупуването на храна и личното ѝ доставяне. Избират Дом за сираци „Св. Николай“, тъй  като е познато място на Валентинов. Той е много силно вярващ и неведнъж е ходил в местния храм. Правят пазар с най-необходимите стоки – захар, олио, картофи, лук, месо, ориз, боб и други. Разбира се, не пропускат и малко сладко (все пак всяко дете обича сладкиши).

„Израснал съм в бедно семейство и знам какво е да нямаш. Затова искахме да донесем нещо за децата тук“, казва Илиев, който днес може да се похвали със сериозна спортна визитка и сред титлите си има световна по муай тай, световна по кикбокс на SFC, европейската на KGP в стил К-1.

Децата, които ги посрещат са на различна възраст. Има и много малки, има и големи тийнейджъри. Съвсем очаквано по-големите са по-срамежливи и притеснени от звездната визита, докато малките са нетърпеливи и радостни от посещението. Разговорите преминават в смях, игри на джага, демонстрации на бойни техники, истории за спорта и много въпроси – както Илиев и Валентинов към децата, така и обратно. На довиждане въпросът от децата е един: „кога ще се върнете?“. А обещанието е…. (ОЧАКВАЙТЕ!)

Целият репортаж от благородната кауза на Даниел Илиев и Георги Валентинов и срещата в Дом за сираци „Св. Николай“ може да гледате тази неделя, 27-ми февруари, от 19:00 в предаването „Boec.BG“ по Bulgaria ON AIR.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.