Начало ММА Даниел Кормие: Дейна ми подари $1 милион след загубата от Джон Джоунс

Даниел Кормие: Дейна ми подари $1 милион след загубата от Джон Джоунс

Даниел Кормие: Дейна ми подари $1 милион след загубата от Джон Джоунс
0

Бившият шампион на UFC в две дивизии – Даниел Кормие, сподели любопитен факт относно хонорара си след първия му мач срещу Джон Джоунс.

Двете ММА страшилища се изправиха лице в лице за пръв път през 2015-та година, когато „Ди Си“ бе претендент за титлата на „Боунс“ в лека тежка дивизия.

Членът на Залата на славата се върна към този мач, когато бе попитан дали заплащането в най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства е на ниво.

„Първият ми мач с Джоунс бе през 2015-та. Дотогава бях преминал през всичките ми опоненти сравнително лесно. С Джон обаче не беше така. Той не удря особено силно, но за сметка на това ритниците му бяха нещо съвсем друго.

„Защо ви казвам това? В първия ми мач с Джон получих хонорар от едва $160 000. Половината бяха за да се появя в залата, а другата половина бяха от рекламни права и договори.

„Спомянм си, че седях в съблекалнята след мача и се чудех как така съм участвал в най-големия двубой в историята на спорта, а в джоба си имах чек за $160 000! Ден-два след мача Дейна Уайт ми се обади и ми каза, че е горд с представянето ми и че иска да ми подари един милион долара!

„Просто така. Нито бяхме говорили, нито нищо. Получих парите още на следващия ден. В UFC можеш да направиш много пари, стига да си на нужното ниво и да работиш здраво. Компанията се грижи за бойците си, стига и те да се грижат за себе си“, добави Кормие, който в наши дни работи като анализатор за ESPN и коментатор на част от галавечерите.