Начало ТОП Къртис Блейдс избра Миочич за фаворит срещу Джон Джоунс

Къртис Блейдс избра Миочич за фаворит срещу Джон Джоунс

Къртис Блейдс избра Миочич за фаворит срещу Джон Джоунс
0

Пред нас стои огромната възможност да видим мач между Стипе Миочич и Джон Джоунс до края на 2022г. Завръщането на Джоунс ще превърне битката в една от най-касовите в историята на тежка категория.

Стипе Миочич също не се е бил от март миналата година, когато загуби титлата си от Франсис Нгану. Но ако залогът е златото на UFC , той несъмнено ще се включи в съревнованието с шампионът от лека тежка.

Букмейкърите вече дадоха прогнози като фаворитизират победа на Джоунс 2-1. Но друг претендент за титлата има малко по-различно мнение от това на компаниите за залози. Къртис Блейдс смята, че мачът няма да е лесен за нито един от двамата бойци.

„Хората, които наистина се интересуват и разбират от ММА, знаят колко двупосочна може да бъде битката.“ каза Блейдс пред журналисти. „Съвсем спокойно може да отиде в полза на всеки от двамата.“

Блейдс отдава заслуженото на изключителната техника на Джоунс, но смята, че силата ще е решаваща, а според него Миочич притежава повече от нея. Това ще е и първият път, в който Джоунс се изправя срещу по-едър и силен противник. Самият Миочич има 15 нокаута в кариерата си, а 5 от тях са в мачове за титла.

„Джон все още не е показал тази сила, с която нокаутира противниците си с един удар.“ обоснова се Блейдс. „Той е техничен, може да те удари с колена, лакти, ритници, всякакви различни неща. Той носи много в октагона, но няма силата. Силата винаги е решаваща според мен.

„Ще избера Стипе да спечели. Просто защото е бил в много петрундови шампионски битки и е показал силата на удара си многократно. Той също така е добър борец и е много интелигентен в октагона. Мисля, че ще му трябват 2-3 рунда за да разбере играта на Джоунс и след това мачът ще е негов.“

В последния си мач в лека тежка срещу Доминик Рейес Джоунс инкасира 119 попадения за всичките пет рунда. Това ще е от решаващо значение според Блейдс.

„Тренирал съм с Рейес много пъти, правили сме спаринги.“ каза той. „Той наистина удря силно, но няма нищо общо със силата на тежка категория“