Начало ММА Диаз срещу Чимаев през септември

Диаз срещу Чимаев през септември

Диаз срещу Чимаев през септември
0

Нейт Диаз най-накрая получи битката, за която пледираше толкова време. Макар през изминалите месеци няколко пъти да отхвърли подобен вариант, сега той се е съгласил на мач срещу Хамзат Чимаев. Двамата ще се изправят един срещу друг на 10-и септември, в главно събитие на UFC в пет рунда.

От известно време насам Нейт Диаз е в непрекъсната драма с ръководството на UFC. Той, както винаги твърди, че не се отнасят с него подобаващо добре, а федерацията отказва да му даде достоен противник. Дейна Уайт отхвърли твърдението му като заяви, че на Диаз са му били предложени цели шест съперници.

За Диаз това е последната битка от контракта му с UFC и той неведнъж заяви нежеланието си да продължи да се бие във веригата. Е, от всички възможни противници, той получи може би най-интересния от тях, поне от финансова гледна точка. Нашумелият Хамзат със сигурност ще помогне на Диаз с „продаването“ на срещата им, а пресконференциите вероятно ще са доста разгорещени.

Американецът от Стоктън записа загуби в последните си два мача, а последната му победа е през 2019г. срещу Антъни Петис. Той няма какво да губи и единствено може да се надява на достоен финал на кариерата си в най-голямата ММА верига. Хипотетично именно това ще създаде проблеми на Чимаев.

За самия Чимаев мачът е стъпка назад в отношение на конкуренция, тъй като той записа победа в последния си двубой срещу Жилберт Бърнс, който тогава беше претендент №2 в полусредната дивизия. Диаз изобщно не е в топ 15. Но вероятно финансовата част, както и сигурното покачване на популярността са поблазнили руснака и той се е съгласил.

https://twitter.com/SobervatedConor/status/1549491974339792896

Преди да се изправи срещу Бърнс, Хамзат записа четири изключителни победи, в които инкасира рекордните едва два удара, а нанесе 192. Интересно е, че три от битките му бяха изиграни само за 66 дни, което го поставя на първо място по този показател.

Заканите между двамата започнаха. Хамзат коментира новината за двубоя с думите:

Аз ще ръководя погребението на Нейт Диаз в UFC.“

Междувременно бяха открити и първите коефициенти за залози и Диаз е аутсайдер 7-1.

тагове: