Начало ММА Даниел Кормие: Никой не е на нивото на Хабиб

Даниел Кормие: Никой не е на нивото на Хабиб

Даниел Кормие: Никой не е на нивото на Хабиб
0

На Хабиб Нурмагомедов му предстои може би най-тежкото изпитание в бляскавата му кариера, но неговият съотборник от „American Kickboxing Academy“ – Даниел Кормие вярва, че „Орелът“ е недосегаем.

Шампионът в лека категория ще защитава световната си титла срещу Тони Фъргюсън, но все още не се знае дали насроченото за 18-ти април събитие ще се проведе.

Снимка: БТА

Кормие, който тренира заедно с Нурмагомедов под ръководството на Хавиер Мендес в „AKA“ разказа как е преминала подготовката на Хабиб и защо според него дагестанецът е с едни гърди пред всички свои конкуренти.

„Изглеждаше много добре“, сподели бившият шампион в „лека тежка“ и „тежка“ дивизия.

„Бе фокусиран върху задачите и се раздаваше по време на тренировки. Знае много добре какво го очаква в лицето на Фъргюсън.

twitter.com

„Определено върви по план. Той е истински професионалист. Виждал съм какво прави Тони Фъргюсън. Но съм забелязал, че има и някои недостатъци. Ако преди му се е разминавало, то сега няма да е така.

„Кевин Лий и Абел Труийо му създадоха много неприятности, а те далеч не са Хабиб Нурмагомедов. Никой не е на нивото му.

„Борбата на Хабиб е просто невероятна. Контролира случващото се на земята по един изцяло нов начин. Той просто е звяр в клетката. Смятам, че ще създаде много проблеми на Тони. Играта му в стойка също е на много високо ниво, но малцина я оценяват“, завърши Кормие.