Начало ММА Дейна Уайт: Бойците получават точно толкова, колкото заслужават
0

Дейна Уайт: Бойците получават точно толкова, колкото заслужават

Дейна Уайт: Бойците получават точно толкова, колкото заслужават
0

Президентът на UFC Дейна Уайт е категоричен, че бойците от веригата му правят толкова пари, колкото наистина заслужават. От доста време насам босът на най-елитната ММА организация в света търпи критика от бойци, фенове и медии, че състезателите трябва да получават повече пари, но той не е съгласен с това.

„Няма много лоши неща, които могат да се кажат за UFC, когато погледнеш какво сме направили през последните 22 години за тази индустрия. Винаги има за какво да се оплаквате и бойците винаги ще искат повече пари. Боксът е напълно унищожен заради парите и всички, което се случва там. Това няма как да се случи тук и повярвайте ми, тези бойци получават толкова, колкото заслужават. Те „ядат това, което убият“. Получават процент от „pay-per-view“ продажбите и парите са разпределени спрямо всички бойци“, категоричен е Уайт пред GQ Sports.

Президентът на UFC допълни, че ако на някого не му харесва как стоят нещата в организацията, то решението е едно – да стартира своя ММА компания.

„Започнете своя ММА организация и плащайте на бойците толкова, колкото ви се иска. Случвало се е и преди и как се е получило? Не много добре. Гледайте си работата“, заключи Уайт.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".