Начало ММА Дейна Уайт не харесва идеята за откритото точкуване в UFC

Дейна Уайт не харесва идеята за откритото точкуване в UFC

Дейна Уайт не харесва идеята за откритото точкуване в UFC
0

Въвеждането на открито точкуване в бойните спортове винаги е предизвиквала много дебати. Докато в някой дисциплини и организации тя е факт, то големите вериги за смесени бойни изкуства и професионалнияТ бокс едва ли скоро ще поемат по този път.

Идеята за съобщаване на официалния резултат след всеки рунд не е никак любима на Дейна Уайт, който даде няколко доста добри довода защо е против нея.

„Когато наблюдавам мачовете имам някаква идея какво се случва и кой печели, но когато застана до Брус Бъфър, нямам представа какво ще каже той“, заяви Уайт.

„Той не ми казва нищо. Съдиите край клетката и атлетическата комисия му съобщават крайния победител, а аз просто седа и чакам. Така че аз съм също толкова изненадан, колкото са и феновете. Моете мнение е, че откритото точкуване отнема вълнението от очакването да разбереш кой ще спечели“, сподели още президентът на компанията.

Снимка: БТА

Организацията за женски ММА – „Invicta FC“, прие системата на откриото точкуване  през 2020 г. След края на всеки рунд, картите на съдиите биват събирани и те стават общо достояние за бойци, фенове и щабове. Така резултатът от мача се знае по време на двубоя.

Според Уайт, това може да изиграе лоша шега на феновете, които ще останат недоволни от евентуална промяна на тактиката в последния рунд.

„Ако даден боец знае, че е спечелил първите две части, той без проблем може да бяга в продължение на 5 минути, за да избегне всякакъв риск. Това са професионалисти, могат го. А това е рецепта за много кошмарни и отвратителни мачове.

„Защо ще рискуваш да бъдеш нокаутиран или да те откажат, ако знаеш, че водиш с 2:0“, завърши президентът на UFC.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.