Начало ММА Дейна Уайт: Нунеш – Пеня II ще е най-великият мач в историята
0

Дейна Уайт: Нунеш – Пеня II ще е най-великият мач в историята

Дейна Уайт: Нунеш – Пеня II ще е най-великият мач в историята
0

Президентът на UFC Дейна Уайт посочи реванша между Аманда Нунеш и Джулияна Пеня за най-великия двубой при жените, който някога ще се е провеждал в октагона. Американката детронира „Лъвицата“ за титлата в категория петел, като по този начин й нанесе първо поражение след 7 години пауза и 12 поредни победи.

Бразилката запази пояса си в категория перо, но ще опита да си върне другия трофей още през пролетта. Развоят на срещата на UFC 269 е определян като една от най-големите сензации в октагона, след като Пеня накара шампионката да се предаде. Нещо, което не й се бе случвало от дебюта в клетката през далечната 2008 година!

Реваншът между Пеня и Нунеш ще е най-великият мач в историята. Това ще бъде най-големият двубой в женския UFC за всички времена. Към момента тази позиция се държи от Ронда Раузи и Холи Холм. Ако има мач, който може да ги бие, то това е точно този“, категоричен е Дейна Уайт.

Холм победи Раузи в епична среща през 2015-а. Тогава тя детронира Ронда в категория петел, въпреки че шампионката по онова време бе считана за абсолютно непобедима.