Начало Бокс Канело дава задна за бой в полутежка категория
0

Канело дава задна за бой в полутежка категория

Канело дава задна за бой в полутежка категория
0

Световният шампион в супер средна категория на WBA, WBC, WBO и IBF Канело Алварес изглежда не е напълно убеден, че иска да качи две дивизии и да атакува пояс в полутежка. 31-годишният мексиканец бе посочен от WBC за официален претендент на титлата, която е притежание от Илунга Макабу. За да се стигне до такъв мач конгоанецът трябва да защити своя трофей срещу Табиса Мчуну на 29 януари.

Смяташе се, че Канело със сигурност ще боксира през май за титлата на своя територия, в Мексико. И при успех той ще стане световен шампион в 5 различни категории.

Сега обаче самият Алварес споделя, че това може и да не се осъществи. Той разкрива, че не е сигурен дали иска да направи толкова голям скок в категориите.

Честно казано, не ме интересува срещу кого ще се изправя. Това не е от значение. Но по отношение точно този мач, още няма нищо конкретно. Не се знае дали изобщо ще го направим. Звучи добре да съм шампион в 5 различни категории, но не съм сигурен дали го искам“, изненадващо призна мексиканската суперзвезда.

Любопитното е, че на опашката за мач с Канело са се наредили още редица големи имена, но в лека-тежка категория. Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол обявиха, че с радост ще премерят сили с Алварес, което изглежда по-реална опция за него, предвид че няма да качва толкова много килограми за подобен двубой.

Артур Бетербиев