Начало ММА Дейна Уайт: Нямам нужда от публика

Дейна Уайт: Нямам нужда от публика

Дейна Уайт: Нямам нужда от публика
0

По всичко личи, че президентът на UFC – Дейна Уайт, не очаква скоро да има зрители на галавечерите на най-голямата верига за смесени бойни изкуства.

Снимка: БТА

Уайт продължава да настоява за провеждането на събития на организацията, въпреки че световният спорт е тотално спрял в почти цял свят от средата на месец март.

UFC вече отложи няколко събития в САЩ и Европа, но други продължават да стоят активни, въпреки забраната за масови събирания заради коронавирус пандемията.

Уайт обаче не вижда никакъв проблем събитията да се провеждат без публика в залата, което пък отново раздели феновете на две крайности – такива, които просто искат екшън и такива, които смятат, че екшънът не може без публика.

„Очевидно е, че светът ще се промени и ние трябва да мислим за бъдещето“, сподели американецът.

„Не очаквам да продаваме билети за събитията ни в следващите месеци, вече съм зачеркнал тези печалби. Сега други неща са важни.

„Хората ме обвиняват, че не взимам ситуацията сериозно, но истината е , че напълно разбирам положението в момента. Но сега трябва да се погрижа за сигурността на всички и да организираме събития. А за това не ми е нужна публика.

„Ще дойде момент, когато ще трябва да помислим как нещата да се върнат към нормално функциониране и всички да са в безопасност. Единственият начин за това е да почнем с галавечерите. А това ще ни коства доста финанси и няма да е никак евтино“, разкри Уайт.