Начало ММА Дейна Уайт потвърди UFC 249 и още две събития
0

Дейна Уайт потвърди UFC 249 и още две събития

Дейна Уайт потвърди UFC 249 и още две събития
0

Президентът на UFC Дейна Уайт официално потвърди, че UFC 249 ще се състои на 9-ти май. Той заяви това с усмивка пред журналиста от ESPN Брет Окамото в официалната Instagram страница на медията. Уайт допълни, че само четири дни след това ще има още една бойна галавечер на организацията (13.05), а на 16-ти май ще има трета такава.  Локацията на UFC 249 също бе потвърдена. Тя ще бъде „VyStar Veterans Memorial Arena“ в Джаксънвил, Флорида.

Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи ще оглавят UFC 249. Те ще спорят за временния пояс в лека категория, тъй като шампионът Хабиб Нурмагомедов се оттегли от битката с „Ел Кукуи“. Главната битка ще бъде подгрята от друг спор за титла – Хенри Сехудо ще защитава титлата при 61-килограмовите срещу  хегемона от близкото минало в тази дивизия Доминик Круз.

Ето и останалите битки от бойната карта:

Висенте Люке – Нико Прайс

Джереми Стивънс – Келвин Катар

Франсис Нгану – Жаирзиньо Розенструйк

Джакаре Соуса – Урая Хал

Сам Алви – Райън Спан

Доналд Серони – Антъни Петис

Алексей Олейник – Фабрисио Вердум

Карла Еспараза – Мишел Уотърсън

 

 

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".