Начало ММА Дейна Уайт: Хабиб и Тони ще влязат в клетката

Дейна Уайт: Хабиб и Тони ще влязат в клетката

Дейна Уайт: Хабиб и Тони ще влязат в клетката
0

Президентът на UFC Дейна Уайт търпи сериозни критики през последните две седмици. Неговото решение да продължи с бойните галавечери напук на заплахата от COVID-19 беше посрещнато на нож от властите в САЩ.

Уайт беше принуден да отмени следващите си три събития, а промените в закона застрашават и най-чаканата битка – Хабиб Нурмагомедов срещу Тони Фъргюсън.

„Спазихме всички правила“, сподели Уайт в първото си интервю след безпрецедентната отмяна. „Не си спомням колко беше първоначалното ограничение, после ни казаха максимум 50 души. Направихме галата в Бразилия без публика. Но след последвалото ново затягане на мерките и допускане на максимум 10 души на едно и също място – нямахме избор.“

Дейна Уайт уточни и защо би продължил да забавлява хората с бойните си галавечери.

„Нашите бойци са подложени на непрестанни лекарски проверки и без да има епидемия. Те минават през тонове прегледи.“

„Ако ме бяхте питали преди 10 дни, щях да имам отговор на всичко. Ситуацията е много динамична, вижте Лас Вегас. Никога не съм вярвал, че ще видя казината там затворени – не и в този живот. Всичко това няма да попречи на UFC 249. Хабиб – Тони ще се случи. Имам собствена арена, собствена продукция и всичко необходимо“, допълни Уайт, визирайки своя UFC APEX.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.