Начало ММА Деймиан Майа на прага на голям рекорд тази неделя

Деймиан Майа на прага на голям рекорд тази неделя

Деймиан Майа на прага на голям рекорд тази неделя
0

UFC отива за 37-ми път в Бразилия през уикенда. Там ММА е издигнат в култ, а за един бразилец бойната галавечер може да се окаже по-специална. Деймиан Майа е на прага да изравни Доналд Серони във вечната класация за най-много победи.

Ако се справи с Гилбърт Бърнс, Майа ще има 23 успеха в UFC.

42-годишният граплър е най-възрастният участник в бойната карта. Бил е в клетката сумарно 6 часа, 32 минути и 6 секунди. Единствено Франки Едгар и Рафаел дос Аньос имат повече прекарано време в октагона на най-силната ММА верига.

11 от победите му са след събмишън, единствено Оливейра има повече (13). Осъществил е 65 тейкдауна от 251 опита (рекорд за организацията).

По всяка вероятност феновете на Майа няма да могат да го видят на живо тази неделя. Местните власти са решили да няма публика в бразилската столица заради пандемията от коронавируса.

Прецедент: Галавечер на UFC ще се проведе пред празни трибуни

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.