Начало ММА Дерик Люис: Имаше моменти, в които си мислих, че умирам

Дерик Люис: Имаше моменти, в които си мислих, че умирам

Дерик Люис: Имаше моменти, в които си мислих, че умирам
0

Ужасяващ момент преди предишната му битка накара боецът в тежка категория на UFC, Дерик Люис, да се чувства на прага на смъртта.

През последните години здравословните проблеми са присъствали в живота на Люис (26-11 MMA, 17-9 UFC), но никога преди не е изпитвал нещо подобно на това, което му се случи преди битката срещу Сергей Спивак през февруари на UFC Fight Night 218. На медийния ден на UFC 291 в сряда, Люис разкри, че е загубил съзнание преди кантара.

„Последните няколко битки не бях здрав, ясно и просто,“ каза Люис на журналистите. „Преди последната битка, всъщност паднах на пода и изгубих съзнание преди измерването на теглото. Треньорите ми трябваше да ме носят. Просто нямах енергия в седмицата преди битката.“

Люис дължи това на неправилният си метод за влизане в категория, който беше в последния момент и който оттогава е променил. Но когато дойде време за битката срещу Спивак на следващия ден, той почувстваше, че не може да движи тялото си правилно поради изчерпване на енергията, беше спрян в първия рунд чрез предаване.

„Черният звяр“ се завръща в действие на UFC 291, за да се изправи срещу Маркос Роджерио де Лима (21-8-1 MMA, 10-6 UFC). Среща ще се проведе в предварителната част на шоуто.