Начало ММА Дъглас Лима мечтае за двубой срещу шампион на UFC
0

Дъглас Лима мечтае за двубой срещу шампион на UFC

Дъглас Лима мечтае за двубой срещу шампион на UFC
0

Шампионът на „Белатор“ в полусредна категория иска нещо много повече от титла и парична награда. Бразилецът иска да се докаже, че е най-добрият в света при 77-килограмовите.

За да го стори, той смята че трябва да победи шампиона на UFC в същата категория – Камару Усман.

„Ще е сбъдната мечта, ако един ден се бия с Усман. Шампион съм в „Белатор“ и съм победил всички тук, но хората не ме считат за най-добрия заради UFC. Много хора смятат, че да си шампион на UFC означава, че си най-добрия“, сподели Лима пред Bloodyelbow.com

31-годишният боец осъзнава, че Дейна Уайт е далеч от мисълта да направи съвместно събитие с конкурентната организация. Той добави, че по-реалистично е да премине в средна категория и да се изправи срещу Гегард Мусаси.

Само преди няколко седмици Дъглас спечели наградата от един милион щатски долара, когато победи Рори Макдоналд във финала на Гран При турнира в полусредна категория на „Белатор“. Въпреки мераците му за битки с бойци от други организации и по-високи теглови дивизии, той най-вероятно ще се изправи срещу друг топ боец от неговата категория – Лоренц Ларкин. Американецът е в серия от три поредни победи и от дълго време търси реванш от Лима. Двамата се срещнаха през 2017 г. в спор за титлата и тогава бразилецът победи с единодушно съдийско решение.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.