Начало ММА Ди Си сравни Стивсън с Брок Леснар
0

Ди Си сравни Стивсън с Брок Леснар

Ди Си сравни Стивсън с Брок Леснар
0

Гейбъл Стивсън може да е новият Брок Леснар на бойните спортове. До това заключение стигна легендата на UFC и бивш световен шампион в две категории в октагона – Даниел Кормие. Според Ди Си, олимпийският златен медалист от Токио трябва да извърви път, сходен на този на доскорошното страшилище.

21-годишният Стивсън се превърна в сензацията на Игрите в Токио, печелейки златния медал в свободния стил на борбата при 125-килограмовите. Той направи това побеждавайки по пътя си абсолютните фаворити Гено Петриашвили (Грузия) и Таха Акгюл (Турция). В последствие самият Гейбъл изяви готовност да влезе в октагона и да стане световен шампион до 18 месеца.

Познавам лично Гейбъл. Смятам, че най-доброто, което може да направи за кариерата си, е първо да стане кечист. Да си изгради име там, гигантско име в WWE и след това да дойде при нас. Смятам, че той може да е от ранга на Брок Леснар, да стане огромна звезда в нашия спорт“, констатира Кормие.

Според него Стивсън има харизмата и нужните умения, за да спечели световната титла на UFC и да остави следа след себе си. „Имали сме и други олимпийски шампиони в клетката. Както и имена от кеча, които да са ставали звезди тук. Но действително само Леснар стигна до големите пари. Гейбъл е умно момче и ако е прозорлив, ще направи точно това, което ви казвам“, заяви още Ди Си.

United States’ Gable Dan Steveson compete with Turkey’s Taha Akgul during the men’s 125kg Freestyle wrestling quarterfinal match at the 2020 Summer Olympics, Thursday, Aug. 5, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Aaron Favila)