Начало ММА Договорът на Франсис Нгану с UFC изтича след защитата срещу Сирил Ган

Договорът на Франсис Нгану с UFC изтича след защитата срещу Сирил Ган

Договорът на Франсис Нгану с UFC изтича след защитата срещу Сирил Ган
0

В изключително конфузна ситуация може да попаднат Франсис Нгану и UFC след насрочената за януари защита на титлата в тежка категория.

„Хищника“ ще се изправи срещу бившия си съотборник Сирил Ган в главното събитие на предстоящото събитие UFC 270, което ще се проведе на 22-ри януари догодина.

35-годишният шампион може да се окаже свободен агент след мача с Ган, тъй като двубоят е последен от настоящия му договор. Нгану и UFC са в обтегнати отношения през последната една година, защото камерунецът на няколко пъти надигна глас за по-адекватно заплащане.

Освен това, двете страни се скараха и за това кой трябва да е следващ съперник на Нгану. Шампионът искаше това да бъде Джон Джоунс, но „Боунс“ също изпадна в немилост заради високите си финансови изисквания.

Снимка: БТА

„Нашият шампион в тежката дивизия е на път да приключи договора си“, заяви Дейна Уайт.

„Тези неща се случват. В нашия бинзес често има неуредици и две страни не постигат договорка. Бойците трябва да са много внимателни в това кого избират за техен мениджър.

„Ако Франсис иска да бъде с нас, това е чудесно. Но ако реши, че не иска да подпише нов договор, няма проблеми. Неговият сегашен договор изтича през януари и ако спечели срещу Ган, най-вероятно ще му дадем още един мач“, добави Уайт.