Начало ММА Доминик Круз не иска рефера от последния му мач

Доминик Круз не иска рефера от последния му мач

Доминик Круз не иска рефера от последния му мач
0

Ако си мислите, че само у родния футбол реферите на срещите биват съдени още преди мачовете, то помислете пак.

Подобно на редица знайни и незнайни български президенти и собственици, Доминик Круз също настоя един определен човек да не бъде рефер на следващия му мач.

Бившият шампион на UFC в категория петел ще се бие с Кейси Кени на задаващото се този уикенд събитие UFC 259. За последно „Доминатора“ бе в Октагона през май 2020-та, когато загуби от Хенри Сехудо чрез технически нокаут във втория рунд.

Американецът обаче не остана никак доволен от спирането на срещата от рефера Кийт Питърсън и дори го нападна вербално след мача, засипвайки  го с обвинения за слабо рефериране и „миризма на алкохол и цигари“.

Дни преди срещата си с Кени, Круз сподели, че е настоял пред Атлетическата комисия на щата Невада Питърсън да не бъде рефер на мача му.

„Помоли комисията и се надявам на положителен отговор“, заяви 35-годишния Круз.

Реферът Кийт Питърсън не остана длъжен на Доминик Круз

„В крайна сметка те взимат решенията, нали? Контролът е в техни ръце. Вече проведох разговор с едно от високопоставените лица в UFC и той ме увери, че ще направи нужното.

„Нямам нищо против човека, не го мразя. Това е бизнес искане и просто смятам, че той не се справи последния път. Има достатъчно рефери, които да реферират мача. Никога не съм имал проблеми с някой рефер или съдия преди самия мач.

„А проблемите с него започнаха още с инструктажа в съблекалнята и това ме накара да поискам друг арбитър“, допълни Круз.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.