Начало ММА Доминик Круз с тежки думи за рефера на битката му
0

Доминик Круз с тежки думи за рефера на битката му

Доминик Круз с тежки думи за рефера на битката му
0

Доминик Круз не бе никак доволен от решението на ММА рефера Кийт Питърсън да спре битката му с Хенри Сехудо във рунд. Бившият шампион при „петлите“ изрази несъгласието си с това решение пред коментатора Джо Роган и репортера на UFC, Меган Оливи.

„Не съм доволен, защото бях изправен и знаех какво се случва. Получих някои удари, на които не отговорих, но това е част от битката. Не бях на земята. Все пак, шапки долу за Хенри, не трябваше да му позволявам да ме удря с това коляно и да ме вкарва в тази позиция, но трябваше да ме оставят да се бия. Това е битка за световна титла“, сподели Круз, който бе изпратен на земята с тежко коляно във втория рунд. Сехудо завърши атаката си с лавина от удари, но Круз все пак успя да се изправи и да се стабилизира с гръб към клетката.

Доминик продължи критиката си към Питърсън, като намекна, че е бил под влиянието на алкохол по време на UFC 249.

„Миришеше на алкохол и цигари! Кой знае какво е правил?! Иска ми се да тестват и реферите за наркотици. Знам, че Хърб Дийн е добър, но като видях Питърсън ми се искаше да му наложа вето да е рефер на моите битки“, заяви категорично Круз.

За разлика от победителя в битката, Круз не мисли да се оттегля от професионалния ММА.

„Не мисля, че бях нокаутиран, бях все още в двубоя. Никога не съм бил нокаутиран и имам чувството, че можех да съм на мястото на Сехудо, но реферът спря битката“, заключи той.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".