Начало ММА Рейес – Блахович за вакантната титла в лека тежка категория

Рейес – Блахович за вакантната титла в лека тежка категория

Рейес – Блахович за вакантната титла в лека тежка категория
0

След като преди няколко дни Джон Джоунс официално обяви решението си да оваканти титлата в лека тежка категория, вече е ясно как ще се реши следващият носител на титлата.

Две от най-горещите имена в дивизията – Доминик Рейес и Ян Блахович, ще се изправят един срещу друг в спор за пояса на UFC, като това най-вероятно ще се случи на UFC 253 в края на септември.

Макар от UFC все още да не са оповестили двубоя официално, редица американски медии обявиха мача за свършен факт, като единствено може да се промени датата на събитието.

Именно срещу Доминик Рейес бе последната защита на Джон Джоунс. Очакваше се „Боунс“ да даде реванш на Рейес или да защитава срещу Блахович, но решението му да преследва кариера в тежката категория прави срещата между американеца и поляка.

Ако срещата все пак остане за 26-ти септември, когато е UFC 253, това ще бъде едва вторият случай в историята на организацията, когато мач за титлата в лека тежка катгория не е главно събитие. Първият път, когато това се случва е защитата на Даниел Кормие срещу Волкан Оездемир на UFC 220.