Начало ММА Допинг ченгетата в UFC с нови тестове
0

Допинг ченгетата в UFC с нови тестове

Допинг ченгетата в UFC с нови тестове
0

Американската анти-допинг агенция (USADA) ще тества нов вид проби, които целят да подобрят ефективността им в борбата с допинга в UFC. Нов вид орални проби ще бъдат въведени, които да засичат употреба на забранени субстанци в часовете преди и след състезателна дейност. Това съобщи вице-президентът на USADA Джеф Новицки в Twitter.

Според Новицки този вид тестване може да подпомогне за това канабисът да бъде премахнат от списъка със забранени субстанции по време на състезателна подготовка.

В официалния си сайт USADA публикуваха, че тестът ще бъде извличан от слюнка, не изисква проникване с игла и не причнява болка. Те написаха, че този метод на тестване е безопасен и може да бъде извършен навсякъде с нужните специалисти, като дори не е нужно представителят на USADA да е от същия пол като тествания спортист.

Допинг ченгетата в САЩ потвърдиха, че нововъведението е съгласувано със Световната анти-допинг агенция (WADA) и всички бойци на UFC могат да бъдат обекти на такъв вид тестове. Също така, използването на слюнка не означава, че уринни и кръвни проби няма да бъдат взимани от бойците.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.